Nu ik geen mensen mag ontvangen in mijn werkruimte leek het mij leuk een kijkje binnen te geven.

Belangrijke zaken

Het bureau waar ik aan werk is een heel bijzonder bureau! Deze is van mijn opa geweest, Jan Volger. Hier heeft hij zijn wis-, natuur- en sterrenkundige promotieschriften aan geschreven. Het hoofdonderwerp was spinabsorptie (mij ben je dus nu al kwijt haha). En nu mag ik aan zijn bureau werken! Met een iMac en andere technische hoogstandjes waar mijn opa altijd met pen of potlood op papier schreef. Hij gebruikte geen computers of rekenmachines; Nee, gewoon het “koppetje” gebruiken.

 

“Het is een raar idee dat mijn opa nooit heeft gewerkt met de huidige technologie, maar wel een beetje meegeholpen heeft om de grondslag hiervoor te leggen.”

 

Volgens mijn vader was hij altijd bezig met werken. Zijn bureau stond in een ruimte aan de zijkant van het huis. Veel ramen en prachtig lichtinval met zicht op de bosachtige tuin. Hij kon zich er helemaal in verliezen.

Hij werkte als wetenschappelijk medewerker in het NAT-lab van Philips. Ik heb me laten vertellen dat hij mede verantwoordelijk is voor de uitvinding van de CD-rom. Daarnaast werkte hij ook als hoogleraar met als vakgebieden methodologie, natuurkunde en waarnemingsmethoden.

Ik heb helaas geen enkel gen geërfd want deze meid stond een 2,5 gemiddeld voor natuurkunde op de havo! Ieder zo zijn vak. Astronomie en het heelal “an sich” vind ik wel ongelooflijk interessant! Misschien worden interesses wel makkelijker doorgegeven, wie weet.

Noah

Onze jonge golden retriever Noah wijkt geen moment van mijn zijde en is daarmee omgedoopt tot mijn persoonlijke studio dog. Ze is mijn mentale steun en toeverlaat als mijn vriend niet thuis is.

Ze ligt vaak lekker naast mij te slapen, maar ja… het is een jonge hond en ze wil dus ook graag spelen. Ze duwt dan zachtjes met haar neus tegen mijn been om te kijken of ik reageer. Als ik naar haar kijk begint ze hard te kwispelen en te knorren (het is soms net een varkentje!). Negen van de tien keer heeft ze al een speeltje uitgekozen om mee te spelen.

Het is zo’n heerlijk dier! Ik kan haar niet meer wegdenken uit ons leven.

Contact

Doormanstraat 24
5151 MH Drunen

T: +31 (0)6 23 93 35 32
E: hello@clairevolger.nl

 

© 2020 Claire Volger

error: Deze inhoud is beveiligd!