Rackmount.IT

Bij sommige projecten ben ik onderaannemer. De heren van Boven N.A.P. hebben mij in dit geval benaderd om een voorstel te maken voor een re-branding van het logo van Rackmount.IT. Samen met Jochem Joosse heb ik de puntjes op de i gezet in de laatste fase van het ontwerp.

Maar wat is nou Rackmount.IT? Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van zogenaamde “rack mounts”. Dit zijn omhulsels die de bedrading van hardware organiseren en overzichtelijk maken. Alle  aansluitingen zijn naar de voorkant gehaald, zodat je er gemakkelijk bij kunt. De rack mounts zorgen ook voor een juiste manier van koelen, zodat alle hardware nog langer mee gaat.

Hieronder een paar woorden vanuit Rackmount.IT:

We kicked off 2021 with the launch of a new logo and corporate identity. Rackmount.IT is ready for the years to come. The new logo reflects our clean and solid product designs, our modern organization and structural astonishing achievements of the Rackmount.IT team.

Vertaling: “We hebben 2021 afgetrapt met de lancering van een nieuw logo en huisstijl. Rackmount.IT is klaar voor de komende jaren. Het nieuwe logo weerspiegelt onze strakke en solide productontwerpen, onze moderne organisatie en de structurele verbazingwekkende prestaties van het Rackmount.IT-team.”

Het logo moet tijdloos zijn en, net zoals het product zelf, lang mee kunnen gaan. Door een moderne schreefloze letter is de leesbaarheid optimaal voor alle media. De onderbroken letters suggereren de draden die op een geordende manier verwerkt worden. De visuele spanning zit hem in de suggestie van deze lijn. De paars/blauwe kleur geeft een moderne en elegante kick aan het geheel.

Klant

  • Rackmount.IT

Middelen

  • Re-branding
  • Visuele identiteit

Disciplines

  • Grafisch

Deliverables

  • Logo

Interesse gekregen?

Vind je dit project interessant en kan ik iets voor jou betekenen? Neem dan contact met mij op via hello@clairevolger.nl of bel naar +31 6 23 93 35 32.